Werkwijze

Met ons unieke Eday Housing Services-stappenplan zorgen we voor een veilige en efficiënte verhuur van jouw woning.

Kennismaken in de woning

Wij ontmoeten elkaar graag in de woning voor een (vrijblijvende) kennismaking. Zo leer jij meer over ons en wij over jou. Want een vertrouwensband is bij ons altijd het vertrekpunt voor samenwerking.

Bespreken mogelijkheden en wensen

Jij vertelt ons jouw persoonlijke wensen en samen bekijken we wat Eday Housing Services voor je kan betekenen.

Opname van de woning

Als je besluit van onze diensten gebruik te maken, toetsen we de woning aan het puntensysteem en maken een woningdossier. Hierin staat informatie over onder andere de ligging, het aantal vierkante meters, faciliteiten. Ook maken we foto’s van de woning.

Ondertekenen toestemmingsverklaring

Zonder jouw toestemming mogen we je woning niet voor verhuur aanbieden op de bekende woningsites als Funda, Pararius. Wij hebben hier z.s.m. jouw goedkeuring voor nodig. Hieraan zijn geen enkele financiële verplichtingen verbonden. De volgende stap, maar die kan ook later, is het ondertekenen van een Opdracht tot Dienstverlening.

Publicatie van de woning

We plaatsen jouw woningadvertentie op onze website en brengen deze daarnaast onder de aandacht bij 60 bij Eday Housing aangesloten verhuurmakelaars.

Bezichtigingen plannen

Eday Housing Services verzorgt de bezichtigingen in jouw woning. Wanneer een kandidaat-huurder interesse heeft, onderzoeken wij of hij/zij aan alle eisen voldoet.

Screening kandidaat-huurder

Wij vragen een kandidaat-huurder standaard om een identiteitsbewijs, arbeidsovereenkomst of werkgeversverklaring. Soms is een uitgebreide screening wenselijk, dan regelen we dat.

Voorstel namens kandidaat-huurder

Als een kandidaat-huurder een bod op jouw woning doet en onze screeningprocedure met succes heeft doorlopen, nemen wij contact met je op. Alleen jij bepaalt of je met de kandidaat-huurder in zee gaat. Onze rol is slechts adviserend.

Opstellen huurovereenkomst

Als jij en de kandidaat-huurder overeenstemming hebben bereikt, stellen wij een concept-huurovereenkomst op met daarin alle gemaakte afspraken. Als beide partijen akkoord zijn met de inhoud, ondertekenen jullie beiden de definitieve overeenkomst bij ons op kantoor of in de woning.

Incasseren huur en borgsom

Eday Housing Services incasseert de eerste betaling: de eerste maand huur en borgsom. Wij willen er immers zeker van zijn dat de betaling is gebeurd, voordat we de check-in plannen. Vanaf de tweede maand betaalt de huurder jou direct op het door jou opgegeven bankrekeningnummer.

Check-in (en bij einde termijn: check-out)

Tijdens de check-in-procedure controleren we de woning aan de hand van de inventarislijst en een inspectierapport. Aan het einde van de huurperiode (check-out) doen we hetzelfde om eventuele schade vast te stellen die met de borgsom moet worden verhaald.

Heb je hier nog vragen over? Neem dan gerust contact met ons op!

Neem contact op